top of page

WAT ZIJN OUDERDOMSVLEKKEN?

Ouderdomsvlekken ofwel levervlekken zijn goedaardige gepigmenteerde huidafwijkingen die vaak worden gezien bij ouderen met zonbeschadigde witte huidtypen. De vlekken komen vaak voor, 90% van de mensen boven de 60 jaar krijgt ermee te maken.

 

Een ouderdomsvlek is een teken dat de huid zich frequent heeft blootgesteld aan de UV-stralen. Ook personen die langdurig zijn behandeld met PUVA-therapie en fanatieke zonnebank gebruikers lopen meer risico.

 

Vooral mensen met een licht huidtype hebben een verhoogd risico op ouderdomsvlekken. Vaak ontstaan deze huidverkleuringen rond het veertigste jaar. Oorzaken zijn:

 • huidveroudering

 • blootstelling aan UV-straling (zonlicht)

Om pigmentvlekken te voorkomen is het dan ook aan te raden om uw huid in de zon altijd goed in te smeren met een zonnebrandcrème met hoge factor.

HOE WORDEN OUDERDOMSVLEKKEN VERWIJDERD?

Bij The Hague Clinic verwijderen wij ouderdomsvlekken door middel van Coagulatie. Coagulatie is een veilige en doeltreffende manier om ouderdomsvlekken weg te halen. Plekjes worden zeer nauwkeurig aangestipt zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen.

 

Coagulatie therapie wordt uitgevoerd met de 'spot remover'. Een subtiel apparaatje met een puntige elektrode. In dit puntje ontwikkelt zich een elektrische warmte (veilige laagspanning) en daarmee worden ouderdomsvlekken aangestipt. Met een zeer fijne naald brengen we bij coagulatietherapie hitte in de huid. We verhitten de vlekjes plaatselijk en zeer exact. Dit voel je nagenoeg niet; je voelt alleen speldenprikjes. Door de verhitting stollen de eiwitten in de huid en ontstaan er korstjes op de plekken van de ouderdomsvlekken. Deze korstjes vallen na gemiddeld een week van de huid. Hieronder ontstaat vervolgens een nieuwe, mooie huid. Coagulatiebehandeling van ouderdomsvlekken is veilig, snel en heel effectief.

Een behandeling met de spot remover is heel gericht en veilig. Met grote precisie worden plekjes en wratjes aangestipt terwijl de gezonde, omliggende huid met rust wordt gelaten. De behandeling is effectief waardoor de meeste plekjes al direct na de eerste behandeling verdwenen zijn! 

HOE ZIET MIJN HUID ER NA DE BEHANDELING UIT?

 • Na de behandeling van ouderdomsvlekken  kan de behandelde huid nog enkele uren wat rood zijn.

 • Tevens kunnen er korstjes ontstaan. Deze verdwijnen gemiddeld binnen enkele dagen tot twee weken.

 • Gedurende deze periode moet je voorzichtig zijn met het aan- en uittrekken van kleding en het afdrogen van de huid.

 • Probeer ook niet aan de korstjes te krabben. De huid zal dan zonder littekenvorming genezen.

NAZORG INSTRUCTIES

 • Houd de wondjes na de ingreep minstens 5 dagen droog en schoon.

 • Vermijd de zon voor 10-28 dagen (zonvakantie en wintersport).

 • Bescherm je huid goed met minimaal SPF 30, bij zon en regen.

 • Het is erg belangrijk dat je tijdens het proces niet gaat krabben aan de huid.

 • 48 uur na de behandeling sauna, hete baden en zweten (sporten) vermijden.

lentigo-website-compr.jpeg

Vragen?

Benieuw wat we voor jou kunnen betekenen?

 

Boek een vrijblijvend consult & huid analyse!

bottom of page