top of page

WAT IS SPIDER NAEVUS?

Een spider naevus is een vaak voorkomende, goedaardige aandoening van verwijde bloedvaatjes in de huid. Een spider naevus kan bij iedereen voorkomen. In 40% van de vrouwelijke gevallen komt deze huidaandoening tot uiting tijdens een zwangerschap. Ook komt de spider naevus veel voor bij kinderen.​

Een spider naevus zijn voor veel mensen ergerlijk. De spider naevus wordt ook wel een “spinnenkop” genoemd, door de uitwaaiering van fijne rode vaatjes rond het rode knopje. Deze vaatjes worden vergeleken met de pootjes van een spin.

 

Hoe een spider naevus precies ontstaat is onduidelijk. Soms ontstaat de spider naevus vanuit het niets, soms door door zonschade of een plek die gestoten is. De spider naevus wordt zichtbaar door een plaatselijke verwijding van een bloedvaatje in de huid. Waarom het bloedvaatje verwijdt, is vaak onduidelijk. Een spider naevus kan soms spontaan verdwijnen, maar dit komt niet vaak voor. Hormonale factoren kunnen een rol spelen bij het ontstaan van een spider naevus. In sommige gevallen kan spider naevus ontstaan door chronische leverziekten of auto-immuunziekten. Er wordt van een spider naevus gesproken wanneer er zich slechts enkele adertjes op de huid bevinden. 

HOE WORDT SPIDER NAEVUS VERWIJDERD?

Bij The Hague Clinic verwijderen wij spider naevus door middel van Coagulatie. Coagulatie is een veilige en doeltreffende manier om spider naevus weg te halen. Plekjes worden zeer nauwkeurig aangestipt zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen.

 

Coagulatie therapie wordt uitgevoerd met de 'spot remover'. Een subtiel apparaatje met een puntige elektrode. In dit puntje ontwikkelt zich een elektrische warmte (veilige laagspanning) en daarmee wordt de spider naevus aangestipt. Met een zeer fijne naald brengen we bij coagulatietherapie hitte in de huid. We verhitten de vlekjes plaatselijk en zeer exact. Dit voel je nagenoeg niet; je voelt alleen speldenprikjes. Door de verhitting stollen de eiwitten in de huid en ontstaan er korstjes op de plekken van de spider naevus. Deze korstjes vallen na gemiddeld een week van de huid. Hieronder ontstaat vervolgens een nieuwe, mooie huid. Coagulatiebehandeling van spider naevus is veilig, snel en heel effectief.

 

Een behandeling met de spot remover is heel gericht en veilig. Met grote precisie worden plekjes en wratjes aangestipt terwijl de gezonde, omliggende huid met rust wordt gelaten. De behandeling is effectief waardoor de meeste plekjes al direct na de eerste behandeling verdwenen zijn! 

HOE ZIET MIJN HUID ER NA DE BEHANDELING UIT?

  • Na de behandeling kan de behandelde huid nog enkele uren wat rood zijn.

  • Tevens kunnen er korstjes ontstaan. Deze verdwijnen gemiddeld binnen enkele dagen tot twee weken.

  • Gedurende deze periode moet je voorzichtig zijn met het aan- en uittrekken van kleding en het afdrogen van de huid.

  • Probeer ook niet aan de korstjes te krabben. De huid zal dan zonder littekenvorming genezen.

NAZORG INSTRUCTIES

  • Houd de wondjes na de ingreep minstens 5 dagen droog en schoon.

  • Vermijd de zon voor 10-28 dagen (zonvakantie en wintersport).

  • Bescherm je huid goed met minimaal SPF 30, bij zon en regen.

  • Het is erg belangrijk dat je tijdens het proces niet gaat krabben aan de huid.

  • 48 uur na de behandeling sauna, hete baden en zweten (sporten) vermijden.

spider-naevi.jpeg

Vragen?

Benieuw wat we voor jou kunnen betekenen?

 

Boek een vrijblijvend consult & huid analyse!

bottom of page