top of page

WAT IS (HYPER)PIGMENTATIE?

Miljoenen mensen hebben last van hyperpigmentatie. Dit zijn kleine of grote donkere vlekjes op de huid en bevindt zich meestal op het gezicht. Vaak wijst het erop dat je schade aan je huid hebt opgelopen.

De betekenis van hyperpigmentatie is een verandering in kleur van de huid, wat over je gehele lichaam kan zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld zonnevlekken, sproeten en littekens zijn. Hyperpigmentatie komt het vaakst voor in je gelaat, doordat je gezicht, nek en decolleté het meest worden blootgesteld aan schadelijke factoren van buitenaf, zoals bijvoorbeeld de zon.

 

De oorzaak is dat kleurverschil ontstaat, doordat de huid meer pigment aanmaakt. Dit kan in verschillende vormen voorkomen. Meestal speelt ouderdom en blootstelling aan de zon een gote rol hierin. Daarom is SPF (Sun Protection Factor), wat onderdel uitmaakt van een zonnecrème, zo belangrijk. Pigmentvlekken zijn donker van kleur.

Bij The Hague Clinic ben je op het juiste adres om je pigmentatie te behandelen. Voor een goede aanpak is het nuttig eerst te bekijken waarom je last hebt van pigmentatie. Had je deze altijd al, of is dit bijvoorbeeld veroorzaakt door de zon? 

 

Tijdens het consult zullen we aandacht besteden aan deze punten om een geschikt behandelplan op te stellen.

Schermafbeelding 2023-03-27 om 23.50.05.png

Vragen?

Benieuw wat we voor jou kunnen betekenen?

 

Boek een vrijblijvend consult & huid analyse!

bottom of page