top of page

WAT ZIJN BLOEDBLAASJES?

Bloedblaasjes zijn kleine rode blaasjes op de huid, die niet gevaarlijk zijn. Dit soort blaasjes zijn helderrood en liggen als een half bolletje op je huid. Ze worden 1 tot 6 millimeter groot en kunnen voorkomen op het hele lichaam. Het heet ook wel ouderdoms haemangioom en betreft in feite een goedaardige vaatverwijding. Lees verderop meer over deze aandoening, hoe het ontstaat en wat je eraan kunt doen.

 

Bloedblaasjes komen het meeste voor op het gezicht, de hals, buik, rug en borst. Ook kunnen ze op andere plekken op het lichaam verschijnen. Zowel mannen als vrouwen hebben er last van. Ze lijken vaker voor te komen op een lichte huid, hoewel ze daar ook meer opvallen dan op een huid met pigment. 

 

Hoe een bloedblaasje ontstaat is onbekend. Wel weten we dat ze vaak op latere leeftijd voorkomen. Toch kun je er al vanaf je 25e al last van hebben. In het begin zijn ze heel klein, maar ze kunnen in formaat en aantal groeien. Kwaad doen ze niet, maar je kunt je er natuurlijk wel aan storen. 

HOE WORDEN BLOEDBLAASJES VERWIJDERD?

Bij The Hague Clinic verwijderen wij bloedblaasjes door middel van Coagulatie. Coagulatie is een veilige en doeltreffende manier om bloedblaasjes weg te halen. Plekjes worden zeer nauwkeurig aangestipt zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen.

 

Coagulatie therapie wordt uitgevoerd met de 'spot remover'. Een subtiel apparaatje met een puntige elektrode. In dit puntje ontwikkelt zich een elektrische warmte (veilige laagspanning) en daarmee worden bloedblaasjes aangestipt. Met een zeer fijne naald brengen we bij coagulatietherapie hitte in de huid. We verhitten de blaasjes plaatselijk en zeer exact. Dit voel je nagenoeg niet; je voelt alleen speldenprikjes. Door de verhitting stollen de eiwitten in de huid en ontstaan er korstjes op de plekken van de bloedblaasjes. Deze korstjes vallen na gemiddeld een week van de huid. Hieronder ontstaat vervolgens een nieuwe, mooie huid.

Coagulatiebehandeling van bloedblaasjes is veilig, snel en heel effectief.

 

Een behandeling met de spot remover is heel gericht en veilig. Met grote precisie worden bloedblaasjes aangestipt terwijl de gezonde, omliggende huid met rust wordt gelaten. De behandeling is effectief waardoor de meeste plekjes al direct na de eerste behandeling verdwenen zijn! 

HOE ZIET MIJN HUID ER NA DE BEHANDELING UIT?

  • Na de behandeling kan de behandelde huid nog enkele uren wat rood zijn.

  • Tevens kunnen er korstjes ontstaan. Deze verdwijnen gemiddeld binnen enkele dagen tot twee weken.

  • Gedurende deze periode moet je voorzichtig zijn met het aan- en uittrekken van kleding en het afdrogen van de huid.

  • Probeer ook niet aan de korstjes te krabben. De huid zal dan zonder littekenvorming genezen.

NAZORG INSTRUCTIES

  • Houd de wondjes na de ingreep minstens 5 dagen droog en schoon.

  • Vermijd de zon voor 10-28 dagen (zonvakantie en wintersport).

  • Bescherm je huid goed met minimaal SPF 30, bij zon en regen.

  • Het is erg belangrijk dat je tijdens het proces niet gaat krabben aan de huid.

  • 48 uur na de behandeling sauna, hete baden en zweten (sporten) vermijden.

bloedblaasjes-behandelen.jpeg

Vragen?

Benieuw wat we voor jou kunnen betekenen?

 

Boek een vrijblijvend consult & huid analyse!

bottom of page