top of page

WAT ZIJN GROVE PORIËN?

Grove poriën zijn poriën die groter zijn dan normaal en daardoor beter zichtbaar. De poriën in de huid zijn de openingen van de kliertjes in onze huid. Dit zijn poriën die talg afscheiden (talgklieren) en die vocht afscheiden (zweetklieren). Iedereen heeft poriën en bij de meeste mensen zien we ze amper. In sommige gevallen zijn ze dus groter, deze grove poriën zien we vooral op de neus, voorhoofd en wangen en soms op de kin. Hoewel grove poriën in principe geen kwaad kunnen, kun je je er wel aan storen.

Grove poriën komen vaak voor bij mensen met een vette huid en kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals: verstopte poriën, teveel talgafscheiding​, acne, genetische invloeden en huidveroudering

Door huidveroudering neemt de hoeveelheid collageen af en de poriewanden worden slapper. Door vervuiling rekken de poriën vervolgens steeds verder op.

 

Bij The Hague Clinic ben je op het juiste adres om je grove poriën te verminderen. Voor een goede aanpak is het nuttig eerst te bekijken waarom je grove poriën hebt. Had je deze altijd al, of heb je ze gekregen doordat je ouder bent geworden? Of heb je last van bijvoorbeeld acne?

 

Tijdens het consult zullen we aandacht besteden aan deze punten om een geschikt behandelplan op te stellen.

JVSkSSbdUcRTuHmLsVUR_1602479802036.webp

Vragen?

Benieuw wat we voor jou kunnen betekenen?

 

Boek een vrijblijvend consult & huid analyse!

bottom of page