top of page

WAT IS EEN DROGE HUID?

Het hebben van een droge huid kan erg vervelend zijn. Vaak heb je zelf niet door dat je lijdt aan een droge huid. Met name in de koude wintermaanden dreigt onze huid uit te drogen. Wanneer de huid teveel uitdroogt kan er eczeem en soms een huidinfectie ontstaan. Het is daarom goed om een droge huid tijdig te behandelen.Als je al een tijdje zelf hebt geprobeerd om het probleem op te lossen wordt het misschien tijd om hier een specialist naar te laten kijken. Aspecten als voeding en algehele conditie kunnen hierbij ook een rol spelen. Een effectieve behandeling kan pas worden ingezet als de oorzaak van een huidprobleem bekend is.

In de ideale en normale situatie bestaat er een evenwicht in de waterhuishouding van de huid met de omgeving. De huidbarriére bestaat voornamelijk uit vetten. Indien deze vetten verminderen, dreigt de huid water te verliezen met als gevolg een droge huid. 

 

Bij The Hague Clinic ben je op het juiste adres om je te verlossen van je droge huid. Voor een goede aanpak is het nuttig eerst te bekijken waarom je een droge huid hebt. Had je deze altijd al, of heb je ze gekregen doordat je ouder bent geworden?

 

Tijdens het consult zullen we aandacht besteden aan deze punten om een geschikt behandelplan op te stellen.

istockphoto-900018018-612x612.jpeg

Vragen?

Benieuw wat we voor jou kunnen betekenen?

 

Boek een vrijblijvend consult & huid analyse!

bottom of page